Ce este un atac de cord?

0
829

Atacul de cord apare atunci când fluxul sanguin bogat în oxigen într-o parte a mușchiului cardiac se oprește brusc și inima nu poate obține oxigen. Dacă fluxul de sânge nu este pornit înapoi rapid, o parte din mușchiul inimii începe să se estompeze.

Tratamentul atacurilor de cord funcționează bine atunci când simptomele sunt date imediat după apariție. Dacă simțiți că dumneavoastră sau Atacul de cord al altcuiva vine, chiar dacă nu sunteți sigur, contactați imediat medicul.

Leziuni musculare și inimă

Atacul de cord este adesea rezultatul bolii coronariene, cunoscută și sub denumirea de boală coronariană. Este o afecțiune în care substanța asemănătoare ceară numită placă se formează în interiorul arterelor coronare. Aceste amenințări aduc oxigen în inima ta. Când se formează placă în artere, afecțiunea se numește ateroscleroză. Terenul a fost construit de mai mulți ani.

La urma urmei, zona plăcii poate fi ruptă în interiorul arterei. Aceasta provoacă cheaguri de sânge pe suprafața plăcii. Dacă cheagul de sânge devine suficient de mare https://www.medicalab.ro/cardio-nrj-adjuvant-pentru-probleme-hipertensive/, atunci poate opri în primul rând fluxul sanguin prin artera coronară.

Dacă obstrucția nu este tratată rapid, partea mușchiului cardiac începe să se estompeze din arteră. Țesut cardiac sănătos, cu schimbare de țesut cicatricial. Este posibil să nu fie leziuni cardiace aparente sau poate provoca probleme grave sau pe termen lung.

Cauza obișnuită a atacurilor de cord este spasmul arterei coronare severe (constricție). Spasmul separă fluxul sanguin prin arteră prin tăiere. Crampele pot apărea în arterele coronare care nu sunt afectate de ateroscleroză.

Atacurile de cord pot fi asociate cu probleme grave de sănătate sau pot provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi insuficiența cardiacă sau palpitațiile inimii.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune în care inima nu poate pompa suficient sânge pentru a satisface nevoile organismului. Eritemia este bătăi neregulate ale inimii. Fibrilația ventriculară (fibrilația ventriculară) este un eritem care pune viața în pericol, care poate duce la deces dacă nu este tratat imediat.

Nu așteptați-obțineți ajutor rapid

Lucrul rapid la primele semne ale simptomelor atacului de cord vă poate salva viața și vă dăunează mai puțin inimii. Imediat după apariția simptomelor, tratamentul funcționează cel mai bine. O mulțime de oameni nu înțeleg ce se întâmplă atunci când au simptome de atac de cord. Cele mai frecvente semne de avertizare a atacurilor de cord atât pentru bărbați, cât și pentru femei sunt.

Durere toracică sau disconfort. În majoritatea atacurilor de cord există disconfort între piept sau pe partea stângă a pieptului. Disconfortul durează de obicei mai mult de câteva minute sau dispare și apoi se întoarce. Se simte ca presiunea, umflarea pieptului sau durerea. De asemenea, se poate simți ca iritarea inimii sau indigestia.

Disconfort în partea superioară a corpului. Puteți simți durere sau disconfort la una sau ambele vâsle, spate, umăr, gât, maxilar sau partea superioară a abdomenului (deasupra buricului).

Dificultăți de respirație. Acesta poate fi singurul dvs. simptom sau poate fi durere toracică sau disconfort înainte sau cu acesta. Acest lucru se poate întâmpla atunci când vă odihniți sau faceți activitate fizică.

Alte simptome posibile ale atacurilor de cord includ:

 • Ia ud cu transpirație excesivă
 • Neobișnuit de obosit din orice motiv, uneori destul de zile (mai ales dacă sunteți femeie)
 • G. greață și vărsături
 • Dureri de cap ușoare sau amețeli bruște
 • Dintr-o dată, orice modificare a simptomelor sau simptomelor noi pe care le-ați avut deja (de exemplu, dacă simptomele dvs. cresc sau mai mult decât de obicei))
 • Toate atacurile de cord nu pornesc de la dureri toracice bruște, care sunt adesea prezentate în televizor sau filme, sau alte simptome precum disconfortul toracic sunt normale. Simptomele atacurilor de cord pot fi diferite de la o persoană la alta. Unii oameni pot avea simptome comune și sunt surprinși să știe că au avut un atac de cord.
 • Dacă ați avut mai întâi un atac de cord, este posibil ca simptomele dvs. să nu fie aceleași pentru altcineva.

Contactați medicul: acțiunea instantanee vă poate salva viața

Dacă simțiți că dumneavoastră sau altcineva are simptome de atac de cord sau că a suferit un atac de cord, nu-l ignorați și nu vă simțiți jenat să solicitați ajutor. Apelați medicul pentru asistență medicală de urgență. Vindecarea mai rapidă vă poate salva viața.

Nu mergeți la spital conducând singur, lăsați pe altcineva să conducă. Contactați ambulanța pentru a începe tratamentul de salvare în camera de urgență în calea lucrătorului medical. Dacă medicul dumneavoastră a recomandat acest tip de tratament, luați nitroglicerină.

Alte nume:

 • Infarct miocardic)
 • Infarct miocardic acut)
 • Sindromul coronarian acut (sindromul coronarian acut)
 • Tromboza coronariană (tromboză coronariană)
 • Obstrucția fluxului sanguin arterial (ocluzie coronariană)